Amores Urbanos: Retrat d’una generació amb signatura brasilera

Amores Urbanos: Retrat d’una generació amb signatura brasilera

Autora: Vanessa Leiva Pueyo

Amores Urbanos es constitueix com una proposta que tracta d’esdevenir un retrat generacional a través d’una sèrie de personatges a l’inici de la trentena, lluitant dubitatius en el fangós terreny que es troba entre la joventut i l’etapa adulta. En un moment on tot semblava que estaria resolt, on es pressuposava una feina estable, una carrera sòlida, una relació formal de parella i, sobretot, una maduresa personal que serviria d’eina infal·lible per afrontar la vida, la Júlia, el Diego i la Micaela naveguen perduts entre els pisos, bars i festes de São Paulo. Però l’amistat i el coratge per ser fidel aun mateix esdevindran els pilars sobre els quals es sustenta aquesta comèdia dramàtica, que explora en el mateix terreny la formació de la identitat, la sexualitat i els nous hàbits de la societat dels millenials.

Vera Egito, guionista i realitzadora de videoclips, documentals i curtmetratges, debuta amb Amores Urbanos en la direcció del llargmetratge de ficció. La seva experiència en el camp audiovisual es fa patent en la voluntat de treballar la cinta estèticament: en l’estudiada composició dels plans i en l’evolució cromàtica que es detecta al llarg del metratge. La vivacitat, originalitat i recerca d’un estil personal es fan paleses en l’elecció d’enquadraments que fugen dels rostres per centrar la mirada en altres detalls o bé que deixen el personatge en un extrem minúscul i solitari, com a recurs expressiu del moment vital pel que passa l’objecte filmat. Alhora, els blaus que dominen l’inici van virant progressivament cap uns taronges més càlids a mida que avança la cinta i, amb ella, la relació d’amistat entre el trio de protagonistes, com a salvament de la individualitat i resposta al caos.

En una actualitat audiovisual on la veu identitària (i femenina) d’una generació sembla alçar-se amb força, des de la sèrie Girls de l’americana Lena Dunham a films recentment premiats com People that are not me, de la israeliana Hadas Ben Aroya, o Júlia Ist, de la catalana Elena Martín, resulta interessant revisar aquesta proposta que ens arriba del Brasil de la mà d’Egito.


SECCIÓ OFICIAL: LLARGMETRATGES

 Instituto Francés
 VIE 9/6 20.30 h – Con la presencia de Sofía Aquino, productora
 MAR 13/6 20.30 h

 

Comprar Entradas para la Mostra Fire!! 2017

 

 

Comments

comments